ROBOTWISE VOOR LEERKRACHTEN

RobotWise kan ook met de “mini robot playground” ingezet worden voor je team. Samen met je leerkrachten en/of directie organiseren we interactieve workshops tijdens bijvoorbeeld een studiedag.

RobotWise staat voor “socializing through technology”. Wat we hiermee bedoelen is dat technologie dient bij te dragen aan socialisatie en tot een grotere interactie tussen mensen. De samenwerking tussen mens & robot wordt steeds belangrijker; wij zoeken onze Edutools dan ook met veel zorg uit, de technologie is een hulpmiddel en geen doel.

Het gebruik van laagdrempelige robots en het oplossen van vraagstukken geeft de leerlingen een gevoel van voldoening, ze hebben iets gepresteerd. Het is vooral bevorderlijk voor het ontwikkelen van de juiste denkhoudingen (Habits of Mind), zoals het durven nemen van risico’s, het streven naar nauwkeurigheid en het willen doorzetten. Deze houdingen dragen bij tot een hoger gevoel van eigenwaarde en een beter zelfvertrouwen van kinderen als lerende.

Tijdens de “mini robot playground” en een interactieve workshop voel je hoe de leerlingen ons lesprogramma ervaren.

Daarnaast doe je ideeën op hoe je robotica & programmeren kan integreren in je dagelijkse werkzaamheden en/of reguliere lessen.

Interesse in de “mini robot playground” en/of een interactieve workshop dan horen we dat graag.